Művészi aktfotózás.
Illetlenség, vagy a legtisztább művészet?
Sokszor halljuk, hogy a művészi aktok, az erotikus fotók és a pornográf felvételek között nagyon vékony a határ. A fotóművészek számára mégis egyértelmű a különbség. Természetes, hogy aktfotókat nézve is felébred bennünk az ősi emberi ösztön, a szexualitás. Ugyanakkor az ilyen művészi akt fotók középpontjában mindig az emberi test természetes szépsége, tökéletessége és tisztasága áll. Még a meztelen testnek is sok rejtett titka van. Hogyan lehetséges ez? Talán a test is egyfajta öltözék: a lélek ruhája.

Mit jelent a művészi akt fotózás?
Az akt fotózás kifejezetten művészi kategória. A fény-árnyék hatás erőteljesen érvényesül az akt képeken. Lényege az emberi test, mint forma művészeti bemutatása, a szépség ábrázolása, azonban nem mutat meg mindent, az árnyékok takarják a lényeget. A modell nem visel kiegészítőket, az akt fotók egyszerű környezetben készülnek.

Művészi aktfotózás
Művészi akt fotózás. A női test minden korban és állapotban gyönyörű.

Művészi aktfotózás
Az egyik legkedveltebb fotóstéma az aktfotózás, hiszen ebben a fényképészet lényege mellett a test szépsége kapja a legfontosabb szerepet. A megfelelő időpillanat elkapása, a megfelelő világítás és fényformálók kiválasztása és a megfelelő nézőpont megtalálása, a modell beállítása egyaránt szükségesek ahhoz, hogy az emberi test szépségeit kifejező módon örökíthessük meg.

Művészi aktfotózás
Fotóműhelyünk bemutatja, hogyan lehet a női testet a lehető legszebben lefotózni. Milyen módszerekkel tudjuk befolyásolni a fényhatásokat, és hogyan lehet elérni a legszebb, legideálisabb végeredményt, vagyis az igazán kifejező aktfotót.

Művészi aktfotózás
Megmutatjuk, mi a megfelelő világítás titka. Mire kell figyelnie, hogy ne rontsa el a felvételt és hogyan lehet vizuális eszközökkel kiemelni a női test szépségét, hangsúlyozni a modell kedvező testi tulajdonságait és eltüntetni a kedvezőtleneket. Azaz hogyan lehet a fény-árnyék játékkal formázni a testet. 

Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Művészi aktfotózás
Back to Top